Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Palacinky bez lepku a mlieka

ingrediencie

300 g
pohánková múka
1 ks
vajce
700 ml
minerálna perlivá voda
štipiek
soľ

postup

2.
Múku a vajíčko zľahka premiešame a pomaly pridávame perlivú vodu. Poriadne premiešame, až nám vznikne vláčne riedke cesto.
4.
Palacinky opekáme bez oleja na panvici, cca 3 min. z jednej strany. Minerálna voda zpôsobí, že nám na palacinke vzniknú malé dierky. To ale není na škodu, náplň z nej nebude vytekať.
5.
Palacinky som naplnila tofu plnkami. Sladká plnka: Rozmixujeme 1 biele tofu s 0,5 dcl studenej vody, pridáme 1 PL džemu, čerstvé ovocie a 1 KL škorice. Slaná plnka: Rozmixujeme 1 biele tofu s 0,5 dcl studenej vody, pridáme 1 PL soli, podľa chuti tekuté chilli, trochu čierneho korenia, rozmarínu, 1/2 KL mletej červenej sladkej papriky a nakrájanú kapiu. Palacinku potrieme plnkou, uložíme plátky šunky a zavinieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
popoluska340
11.7.2013 07:51 | |
+17 -0
SOM CELIATICKA,V SOBOTU VYSKUSAM UPIECT PALACINKY
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...