Pridať recept

Opekaná mrkva s pomarančom

ingrediencie

2 PL
slnečnicový olej
2 šálky
postruhaná mrkva
225 g
pór
2 ks
pomaranč
2 PL
kečup
1 PL
hnedý cukor
2 PL
sójová omáčka
1/2 šálka
arašidy

postup

1.
Vo veľkom predhriatom woku rozohrejeme slnečnicový olej.
 
2.
Do woku vložíme postrúhanú mrkvu a pór a pražíme 2-3 minúty, kým zelenina nezmäkne.
3.
Pridáme dieli pomaranča a jemne ich prehrejeme. Pri miešaní dávame pozor, aby sa nerozpadli.
4.
Do malej misky dáme kečup, hnedý cukor a sójovú omáčku a dôkladne premiešame.
5.
Zmes prilejeme do woku a miešame ďalšie 2 minúty.
6.
Jedlo preložíme na ohriate misky a môžeme posypať posekanými orašidmi. Podávame hneď.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.