Pridať recept

Opekaná zelená zmes

ingrediencie

2 PL
arašidový olej
2 strúčiky
cesnaku
1/2 KL
mletý badián
1 KL
soľ
225 g
mladý špenát
25 g
mladé hráškové strúčiky
1 stonka
vňaťový zeler
1 ks
zelená paprika
1/4 šálka
zeleninový vývar
1 KL
sezamový olej

postup

1.
V predhriatom woku alebo panvici rozohrejeme na stredne silnom ohni olej, pričom stále krúžime wokom.
 
2.
Vložíme roztlačený cesnak a pražíme na stredne silnom ohni asi 30 sekúnd. Primiešame badián a soľ, vložíme špenát, hráškové strúčiky, vňaťový zeler a zelenú papriku. Opekáme 3-4 minúty.
3.
Prilejeme zeleninový vývar, zmiernime oheň, prikryjeme a varíme 3-4 minúty. Odkryjeme a primiešame sezamový olej. Všetko dôkladne premiešame.
4.
Opekanú zelenú zmes preložíme na ohriatu misu a podávame hneď.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.