Pridať recept

Sójový nákyp s amarantovou múkou

Sójový nákyp s amarantovou múkou
Zdroj: varecha-kucharka
2
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
sójové bôby
2 ks
mrkva
50 g
zeler
1/2 ks
cibuľa
200 ml
mlieko
2 ks
vajce
40 g
sójová múka
20 g
amarantová múka
2 PL
olivový olej
štipiek
soľ

postup

1.
Bôby necháme na noc namočené vo vode. Nasledujúci deň ich uvaríme do mäkka a pomixujeme. Zeleninu očistíme, nakrájame na kúsky a krátko povaríme. Potom ju primiešame do sójovej zmesi. Zahustíme sójovou a amarantovou múkou.
 
2.
Vajcia a soľ vyšľaháme a nalejeme navrch zmesi. Na dno zapekacej misy nalejeme olej, presunieme do nej zmes a dáme do rúry zapiecť na 30 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
no image dobruchut.sk
Amarantová múka
Amarantová múka je charakteristická svojim žltým až béžovým sfarbením a korenistou vôňou. Vyrába sa...