Pridať recept

Štrúdľa pre diabetikov

24
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Prvé cesto

300 g
polohrubá múka
30 g
droždie
2 ks
vajce
2 PL
ocot
1 PL
cukor
trochu
mlieko
trochu
soľ

Druhé cesto

300 g
polohrubá múka
20 g
Hera

Náplň

500 g
jablko
umelé sladidlo
podľa chuti
škorica
1 ks
vajce na potretie

postup

1.
Zmiešame cukor s teplým mliekom, trochou soli a necháme v tom vykysnúť kvások. Pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké cesto. Necháme kysnúť približne pol hodiny. Druhé cesto vyrobíme zmiešaním hery a polohrubej múky. Obe cestá spojíme a následne rozdelíme na tri časti.
 
2.
Každú časť vyvaľkáme na pomúčenej doske a tie posypeme nastrúhanými jablkami, škoricou a sladidlom. Následne stočíme ako klasickú štrúdľu a položíme na plech s papierom na pečenie. Štrúdľu potrieme vyšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre pri teplote 170 stupňov približne 50 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať