Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Škoricové veľkonočné keksíky

ingrediencie

300 g
hladká múka
100 g
kryštálový cukor
150 g
maslo
1 ks
vajce
1 PL
prášok do pečiva
1 KL
škorica

postup

Všetky prísady dáme do misky, kde ich zamiešame. Miešame asi 5 až 8 minút, kým sa neurobí cesto, ktoré môžeme vykrajovať. Rúru predhrejeme na 185°C. Na plech uložíme papier na pečenie. Z množstva cesta o veľkosti jednej kávovej lyžičky vyformujeme okrúhle keksíky (ako piškótky). Tie ukladáme na plech a necháme medzi nimi medzeru asi 3 až 4 cm. Aby sme keksíky trošku ozvláštnili, môžeme na ne zatlačiť vidličkou, čím na nich vznikne zaujímavý vzor. Keksíky dáme do rúry a pečieme 10 minút. Počkáme, kým vychladnú a môže sa maškrtiť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Ivanecqa
22.8.2012 17:56 | |
+1 -4
1ks škorice to akože ako? :D tú vcelku, alebo škoricový cukor?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...