Pridať recept

Musaka s cícerom

ingrediencie

125 g
cícer
375 g
baklažán
375 g
zemiaky
1 PL
olivový olej
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
400 g
paradajka
2 KL
oregano
1 KL
mäta
2 PL
paradajkový pretlak
trochu
sójová omáčka

Povrchová úprava

1 KL
rasca
150 ml
biely jogurt
1 ks
vajce na potretie

postup

1.
Cícer scedíme a necháme variť v čerstvej vode. Prudko varíme 10 minút, potom prikryjeme a 35-45 minút necháme mierne vrieť.
 
2.
Očistíme a napichneme baklažány. Pečieme ich 20 minút v predhriatej rúre pri 180 °C, potom ich rozkrájame. Zemiaky uvaríme do mäkka a potom ich nahrubo nakrájame.
3.
Cibuľku jemne pražíme 5-7 minút. Pridáme cesnak a asi 1 minútu dusíme. Pridáme pasírované pardajky, oregano, mätu a cícer. Mierne dusíme 10 minút, potom dobre ochutíme sójovou omáčkou.
4.
Vymastíme hlboký pekáč. Na dno dáme baklažány a prekryjeme zmesou paradajok a cícerom.
5.
Na povrch upražíme rascu, zmiešame s jogurtom a vajcom. Touto zmesou polievame lyžicou musaku. Pečieme 25-30 minút v predhriatej rúre pri 180° C. Podávame horúce.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.