Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Veľkonočná torta a la

ingrediencie

7 ks
vajce
240 g
práškový cukor
150 g
hrubá múka
1/2 ks
kypriaci prášok do pečiva
2 dl
mlieko
160 g
vlašské orechy
marhuľový džem
kokos

Krém

3 PL
kryštálový cukor
2 dl
voda
2 PL
kakao
1/2 dl
káva
250 g
maslo
100 g
práškový cukor

postup

1.
Žĺtky vymiešame s preosiatym cukrom dopenista. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, mlieko a premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a striedavo s pomletými orechami zľahka vmiešame do cesta. Dno tortovej formy vymastíme a vysypeme múkou, rovnomerne rozotrieme cesto a vo vyhriatej rúre pečieme asi 45 minút. Vychladnutý korpus prekrojíme, potrieme krémom a spojíme.
2.
Vrch torty potrieme džemom a posypeme kokosom. V kastróliku upálime cukor, zalejeme 1 dl vody a rozvaríme. Vo zvyšnej vode rozmiešame kakao, vlejeme do karamelu a pri miernej teplote varíme 15 minút. Maslo s preosiatym cukrom vymiešame dopenista, postupne za stáleho miešania pridáme vychladnutý karamel a nakoniec po lyžiciach vmiešame horúcu kávu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
hviezda0079
29.10.2012 09:57 | |
+0 -0
aj táto,tmavá?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...