Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Veľkonočné medovníky

ingrediencie

2 ks
vajce
2 PL
med
2 PL
práškový cukor
1 KL
kôra z biocitrónu
1 KL
šťava z citróna
1 KL
sóda bikarbóna
280 g
hladká múka

postup

Vajíčka vymiešame s medom, s cukrom a citrónovou kôrou a šťavou. Potom vymiešame múku preosiatu so sódou bikarbónou. Vypracujeme hladké cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme asi na 5 mm hrúbku a vykrojíme z neho rôzne tvary. Poukladáme ich na papierom vyložený plech. Necháme ich postáť, kým sa nezohreje rúra na 200°C (asi 20 minút). Potom tenkým vlhkým štetcom potrieme medovníky a vložíme do rúry asi na 6 - 8 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
velkonocne vajicka
Video: Ako vyfúknuť veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyfúknuť veľkonočné vajíčka
Veľká noc je predo dvermi a s ňou je tradične spojené zdobenie kraslíc pre šibačov. Zdobíte umelé kraslice alebo dávate...
Viete ako chutí Ázia?
Viete ako chutí Ázia?
Kto ochutnal pravú ázijskú kuchyňu vie, že ponúka širokú paletu chutí a netradičných ingrediencií. Dá sa však ázijská...
Latte
Video: Základné techniky Latte art
Video: Základné techniky Latte art
Čo je vlastne Latte art? Je to spôsob prípravy cappuccina, kde sa pomocou nalievania mlieka do peny cappuccina vytvára...