Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Veľkonočné medovníky

ingrediencie

2 ks
vajce
2 PL
med
2 PL
práškový cukor
1 KL
kôra z biocitrónu
1 KL
šťava z citróna
1 KL
sóda bikarbóna
280 g
hladká múka

postup

Vajíčka vymiešame s medom, s cukrom a citrónovou kôrou a šťavou. Potom vymiešame múku preosiatu so sódou bikarbónou. Vypracujeme hladké cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme asi na 5 mm hrúbku a vykrojíme z neho rôzne tvary. Poukladáme ich na papierom vyložený plech. Necháme ich postáť, kým sa nezohreje rúra na 200°C (asi 20 minút). Potom tenkým vlhkým štetcom potrieme medovníky a vložíme do rúry asi na 6 - 8 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...
Close up of rose
Vyberte sa na šípky, teraz je na to ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je na to ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...