Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Veľkonočné medovníky

ingrediencie

2 ks
vajce
2 PL
med
2 PL
práškový cukor
1 KL
kôra z biocitrónu
1 KL
šťava z citróna
1 KL
sóda bikarbóna
280 g
hladká múka

postup

Vajíčka vymiešame s medom, s cukrom a citrónovou kôrou a šťavou. Potom vymiešame múku preosiatu so sódou bikarbónou. Vypracujeme hladké cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme asi na 5 mm hrúbku a vykrojíme z neho rôzne tvary. Poukladáme ich na papierom vyložený plech. Necháme ich postáť, kým sa nezohreje rúra na 200°C (asi 20 minút). Potom tenkým vlhkým štetcom potrieme medovníky a vložíme do rúry asi na 6 - 8 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...