Pridať recept

Čokoládový mousse

ingrediencie

350 g
čokoláda
125 g
krupicový cukor
50 g
maslo
7 ks
vajce

postup

Cukor a žĺtky vymiešame do peny. Nad parou rozpustíme čokoládu. Odstránime z pary a pridáme maslo. Dobre vymiešame. Za stáleho miešania pridávame k žĺtkom s cukrom. Po spojení oboch hmôt, zľahka primiešame sneh z bielkov. Čokoládový krém nalejeme do kovových formičiek vymastených maslom. Odložíme do chladničky na 2 hodiny. Formičky s vychladnutým krémom vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia a „pečieme“ 4 až 5 minút. Čokoládový mouse vyklopíme na tanieriky. Podávame so zmrzlinou a horúcim lesným ovocím (ovocie prehrejeme v malom množstve cukrového sirupu).
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Video: Prečo milujeme čokoládu?
Pre jej úžasnú chuť a zopár prvkov, ktoré stimulujú našu túžbu po čokoláde. Samozrejme ak hovoríme o tmavej čokoláde...
Čokoláda
16 hriešnych pochúťok z milovanej čokolády
Čokoláde dokáže odolať len málo ľudí. Horká, biela, mliečna alebo s príchuťou, každý si nájde tú svoju...
Čokoládový cheesecake
Čokoládový cheesecake: Krásne ľahučký a svieži aj napriek kopcu čokolády
Výborný, krásny, a pritom super jednoduchý zákusok, ktorý vzdáva hold čokoláde.
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Ako docieliť, aby bol váš brownies vláčny alebo naopak pevnejší? Radi poradíme.
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...