Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Chrumkavé rezne v syrovom cestíčku

ingrediencie

500 g
bravčové stehno
trochu
soľ
2 ks
vajce
100 ml
mlieko
70 g
hladká múka
3 ks
žemľa
50 g
tvrdý syr
olej na vyprážanie

postup

1.
Z bravčového stehna si nakrájame rezne, ktoré vyklepeme a osolíme. Zo žemle odstránime kôrku, pokrájame ich na drobné kúsky, dáme na plech a v mierne vyhriatej rúre ich usušíme. Potom ich zmiešame s nahrubo postrúhaným syrom.
2.
Cestíčko si urobíme z mlieka, vajec a múky. Rezne poprášime múkou, obalíme v cestíčku a potom v syrovej zmesi. Obal popritláčame, aby nám pri vyprážaní neopadal. Rezne vyprážame v rozpálenom oleji, najskôr prudko, potom pomaly. Môžeme podávať s hranolkami, zemiakovou kašou a so zeleninovým šalátom či kompótom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.
Valentine's day
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
Kvety a bonboniéra? Klasika však? Doprajte si tento rok valentínsku večeru pre gurmánov.
Káva
Video: 4 dôvody, prečo piť kávu bez mlieka
Video: 4 dôvody, prečo piť kávu bez mlieka
Mlieko ukracuje kávu o jej priaznivé účinky. Zistite, prečo by ste ho nemali pridávať do svojej rannej kávy.