Pridať recept

Stredomorské koláčiky

ingrediencie

375 g
lístkové cesto
4 PL
zelené pesto
2 ks
paradajka
250 g
syr Ricotta
50 g
roketa
1 ks
šalotka
8 ks
čierne olivy
50 g
parmezán
trochu
bazalkové listy

postup

1.
Rúru rozohrejeme na 220°C.
 
2.
Cesto opatrne rozvaľkáme, potom pokrájame na štyri rovnako veľké obdĺžniky s rozmermi 18x11 cm. Položíme ich na plech a poprepichujeme vidličkou. Pečieme 12 minút. Ak sa neupečú rovnomerne, plech obrátime spredu dozadu.
3.
Každý koláčik potrieme lyžicou pesta a potom na ne rozdelíme paradajkové lieska, kolieska šalotky a natrhanú roketu. Ricottu rozložíme navrch v malých kúskoch a nakoniec nasypeme olivy. Posypeme parmezánom a mletým čiernym korením.
4.
Koláčiky vrátime do rúry na 5-10 minút, alebo kým základ nie je hnedý a chrumkavý a obloženie roztopené. Pred podávaním ich môžeme posypať bazalkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať