Pridať recept

Sendvič s údeným lososom a so žeruchou

Sendvič s údeným lososom a so žeruchou
Zdroj: gurmanka

ingrediencie

12 ks
prepeličie vajíčko
50 g
žerucha
4 PL
majonéza
1 PL
citrónová šťava
4 ks
žemľa
200 g
údený losos

postup

1.
Prepeličie vajíčka varíme v slabo vriacej vode asi 1,5-2 minúty podľa toho, či ich chceme polomäkké alebo celkom tvrdé. Ponoríme ich do ľadovej vody a necháme vychladnúť.
 
2.
Kým sa vajíčka varia, odložíme si nabok niekoľko vetvičiek žeruchy na ozdobenie a zvyšok posekáme nahrubo. Príliš hrubé stonky vyhodíme. Posekanú žeruchu zmiešame s majonézou a citrónovou šťavou.
3.
Žeruchovú majonézu rovnomerne natrieme na žemľu a navrch rozložíme kúsky údeného lososa. Vajíčka opatrne olúpeme, pokrájame napoly a na každý chlieb rozložíme. Posolíme, mne pokoreníme a ozdobíme žeruchou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Prírodní bojovníci proti prechladnutiu, chrípke i na posilnenie imunity. Správnou kombináciou týchto dostupných...
Rýchly obed do práce – chutné sendvičové tipy
Maslo, šunka, syr, prípadne nejaká zelenina. Váš obedný sendvič alebo plnený chlieb nemusí už viac...
TOP
Verili by ste? Toto je oficiálne najzdravšia zelenina na svete!
Verili by ste? Toto je oficiálne najzdravšia zelenina na svete!
Keby sa vás niekto spýtal, čo je podľa vás tou najzdravšou zeleninou na svete, čo by ste odpovedali? Zrejme by...
Losos na mnoho spôsobov: Vyskúšajte tieto recepty na chutné a rýchle jedlá z delikátnej ryby
Losos na tie najchutnejšie spôsoby: Stačí poznať túto malú fintu a podarí sa vždy na jednotku, tajomstvo prezradili šéfkuchári!
Losos je považovaný za dôležitý zdroj cenných živín a zdravých tukov a zároveň je to veľmi chutná ryba...
Tvarohová nátierka so žeruchou
Žerucha siata - vitamíny na dosah ruky takmer po celý rok
Je veľmi obľúbená rastlina hlavne kvôli tomu, že má vynikajúcu chuť, je veľmi zdravá, jej pestovanie...