Ruská studená polievka s botviňou
4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
liter
chlebový kvások
500
g
cvikla
2
ks
uhorka
2
PL
smotana
80
g
pažitka
1
zväzok
kôpor
1
KL
cukor
trochu
soľ
500
g
botviňja
postup
1.
Cviklu umyjeme a olúpeme. Oddelíme listy, ktoré odložíme. Cviklu zalejeme asi 1/2 litrom studenej vody, necháme zovrieť a varíme ďalej na slabom ohni asi 25 až 30 minút. Asi 10 minút pred koncom varenia pridáme listy.
2.
Uvarenú cviklu a botviňju scedíme a posekáme nadrobno. Vývar necháme vychladnúť na 10 °C.
3.
Vajcia olúpeme a pokrájame na štvrtky. Uhorky olúpeme, vyberieme semená a pokrájame na kocky. Pažítku opláchneme a pokrájame nadrobno. Kôpor umyjeme a nadrobno posekáme.
4.
Cviklu, botviňju, pažítku a uhorky dáme do veľkého kastróla. Pridáme smotanu a cukor. Posolíme a premiešame, opatrne rozriedime chlebovým kvasom a ochladeným vývarom z cvikle. Pridáme pokrájané vajcia.
5.
Polievku podávame studenú. Do každej porcie môžeme pridať trošku rozdrveného ľadu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.