Čerešňový kompót
120
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
cukor
2,5
kg
čerešne
soľ
postup
1.
Čerešne dôkladne umyjeme, odstopkujeme a vložíme ich do mierne slanej vody. Asi po hodine ich vyberieme, opláchneme a dáme ich do pohárov.
2.
Cukor nasypeme do 1,5 litra vody. Nálev dobre premiešame a zalejeme ním čerešne. Nebudeme ich zalievať až po samotný okraj, pretože čerešne ešte pustia šťavu. Dôkladne uzavrieme a budeme sterilizovať pol hodinu pri teplote 80°C. Teplé poháre potom otočíme hore dnom a počkáme, kým vychladnú.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.