Pridať recept

Čerešňový kompót

ingrediencie

150 g
cukor
2,5 kg
čerešne
soľ

postup

1.
Čerešne dôkladne umyjeme, odstopkujeme a vložíme ich do mierne slanej vody. Asi po hodine ich vyberieme, opláchneme a dáme ich do pohárov.
 
2.
Cukor nasypeme do 1,5 litra vody. Nálev dobre premiešame a zalejeme ním čerešne. Nebudeme ich zalievať až po samotný okraj, pretože čerešne ešte pustia šťavu. Dôkladne uzavrieme a budeme sterilizovať pol hodinu pri teplote 80°C. Teplé poháre potom otočíme hore dnom a počkáme, kým vychladnú.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Video: Ako jednoducho vykôstkovať čerešne
Máte radi domáce vychytávky, ale nechcete mať plnú kuchyňu špeciálnych nástrojov určených na jednu...
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?
Čerešne
Sladké čerešne pomôžu s nespavosťou i so svalovou únavou
Práve v tomto období prebieha sezóna sladkých šťavnatých čerešní. Viete, aké živiny obsahujú, ako a kedy...
Čerešne
Sladké čerešne: Poradíme, ako ich odkôstkovať, uskladniť a premeniť na trvanlivé pochúťky
Sezóna čerešní netrvá dlho. Napriek tomu máme toto ovocie veľmi radi a chceli by sme ho uchovať aj...
Čerešne
Čerešne bojujú s nadváhou i svalovicou
Leto, slnko a sladké čerešne, ktoré nás udržia v dobrej kondícii.