Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jahodový kompót

ingrediencie

600 ml
voda
800 g
kryštálový cukor
2,5 kg
jahody

postup

1.
Jahody dôkladne umyjeme, potom ich zbavíme stopiek, inak by do nich natieklo priveľa vody. A necháme ich obschnúť na utierke.
2.
Vodu prevaríme s cukrom a necháme ju trošku ochladnúť. Do pohárov rozložíme jahody, zalejeme ich pripraveným nálevom, zaviečkujeme a budeme sterilizovať štvrť hodinu pri teplote 80°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.