Medový kvas
stredná
náročnosť
ingrediencie
300
g
včelí med
80
g
hrozienka
1
ks
citrón
1
KL
múka
10
g
droždie
6
litrov
voda
postup
1.
Med, hrozienka citrón vložíme do veľkej kameninovej nádoby. Zalejeme vriacou vodou a keď vychladne, pridáme droždie premiešané s múkou a rozdrobené v 2 polievkových lyžiciach vody.
2.
necháme odstáť 16 hodín. Keď hrozienka a kolieska citróna vyplávajú na povrch, pozbierame ich a vyhodíme. kvas nalejeme do čistých, sterilizovaných fliaš a z hrubého skla, napĺňame ich však iba do 6/7 ich objemu. Dobre zazátkujeme a odložíme na chladné miesto.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.