Pridať recept

Zemiakové šúľance s makom

ingrediencie

500 g
zemiaky
200 g
jemná hrubozrná múka
1 ks
vajce
4 PL
slnečnicový olej
soľ
150 g
mak
200 g
hnedý cukor

postup

Najprv si necháme uvariť zemiaky v pare. Po ich vychladnutí ich pretlačíme. Cesto si vypracujeme z múky, zemiakov, vajec a soli. Vyvaľkáme si na pomúčenej doske veľký šúľok, ktorý následne pokrájame na dieliky. Každý tento jeden dielik si rozšúľame na hrúbku asi 2 cm a nožom krájame asi 5 cm dlhé šúľance. Tieto vytvorené šúľance dáme do osolenej vriacej vody variť. Nakoniec ich posypeme makom a cukrom, avšak nezabudnite ich poliať olejom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Troch kráľov pohostite šúľancami: Rodinná tradícia v podobe sladkého obeda, u nás nesmú chýbať!
Troch kráľov pohostite šúľancami: Rodinná tradícia v podobe sladkého obeda, u nás nesmú chýbať!
Na Troch kráľov už máme všetci sladkého akurát dosť. Ale čo tak obzrieť sa do minulosti, kedy gazdinky...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...