Pridať recept

Cestoviny s omáčkou z makadamiových orechov

Cestoviny s omáčkou z makadamiových orechov
Zdroj: amag2

ingrediencie

150 g
makadamiové orechy
400 g
cestoviny
100 ml
suché biele víno
200 ml
smotana
4 plátky
anglická slanina
1 PL
olivový olej
1 PL
roztopené maslo
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
jarná cibuľka
1 PL
petržlenová vňať
soľ

postup

1.
Na pásiky nakrájame plátky slaniny. Nahrubo nasekáme makadamiové orechy a druhú polovicu nastrúhame. Nasucho orestujeme slaninu na panvici, primiešame nasekané orechy a spolu restujeme, až kým nebudú orechy upečené dozlata a slanina pekne chrumkavá. Túto zmes preložíme do misky, v ktorom je rozložená papierová utierka.
 
2.
Nasekáme cesnak a cibuľku a opečieme spolu na masle a oleji. Prilejeme víno a necháme povariť, až kým sa časť tekutiny neodparí, potom primiešame nastrúhané orechy, prilejeme smotanu a pridáme petržlenovú vňať a spolu prehrejeme približne 2 minútky. V osolenej vode uvaríme cestoviny.
3.
Touto omáčkou prelejeme cestoviny a premiešame so slaninou a orestovanými orechmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať