Pridať recept

Čokoládové halušky Mousse

ingrediencie

100 g
krupicový cukor
200 g
čokoláda na varenie
30 g
práškový cukor
40 ml
silná čierna káva
125 ml
smotana na šľahanie
1 ks
vanilkový struk
5 ks
vaječný bielok
5 ks
vaječný žĺtok
čerstvé ovocie

postup

1.
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a krupicového cukru. S práškovým cukrom vymiešame žĺtky dopenista a ochutíme dreňou z vanilkového struku.
 
2.
Rozohriatu čokoládu vlejeme pomaly do žĺtkovej peny za stáleho miešania a potom vlažnú kávu. Primiešame pomocou metličky vyšľahanú smotanu a na záver pridáme aj sneh z bielkov. Penu dáme do misky a necháme chladnúť minimálne 2 hodiny na chladnom mieste.
3.
Keď pena vychladne budeme z nej lyžicou vykrajovať halušky, ktoré budeme ukladať na dezertné tanieriky. Na koniec ozdobíme čerstvým ovocím.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
kavopedia
Kávopédia - 2. časť
Káva ako jedna z hlavných plodinových komodít sveta pravidelne ovplyvňuje životy miliónov ľudí, ktorí si...
Bábovka ku šálke kávy
3 božské bábovky k šálke kávy
Milujeme bábovky! A tieto tri sú naozaj extra vláčne vďaka pridaným surovinám...
Kedy je najlepší čas dopriať si kávu? Nie je to hneď ráno po zobudení
Kedy je najlepší čas dopriať si kávu? Nie je to hneď ráno po zobudení
Ak pijete kávu hneď po rannom vstávaní, pijete ju v nesprávny čas. Toto odporúčajú odborníci.
Ako sa vlastne káva stáva bezkofeínovou? Je to vôbec skutočná káva?
Ako sa vlastne káva stáva bezkofeínovou? Je to vôbec skutočná káva?
Keď nás zasiahne kofeínový šok, zachvejeme sa a znervóznieme. Tí, ktorí kávu zle znášajú, často žiadajú...