Pridať recept

Créme brulée

ingrediencie

30 g
vanilkový cukor
50 g
trstinový cukor
250 ml
smotana na šľahanie
2 ks
žĺtok
1 KL
pomarančový likér (Grand Marnier)

postup

1.
S vanilkovým cukrom prevaríme smotanu a necháme ju vychladnúť. Do vlažnej smotany primiešame žĺtky s likérom a nalejeme do menších zapekacích misiek.
 
2.
Misky dáme do pekáča s vodou tak, aby boli ponorené do polovice. Krém budeme piecť v predhriatej rúre približne hodinu pri teplote 150°C. Potom dezert necháme vychladnúť. Najlepšie v chladničke až do druhého dňa.
3.
Tesne pred servírovaním posypeme dezert trstinovým cukrom a prudko ho zapečieme pod grilom, ktorý je rozohriaty na teplotu 250 až 300°C. Zapekáme tak dlho, až kým sa cukor nerozpustí a neskaramelizuje.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Jednou z výhod domácej šľahačky je jej absolútna čerstvosť. Žiaľ, nadýchanosť čerstvej šľahačky je...
Nostalgické dobroty z čerstvých jahôd
Pripravte si s nami nostalgické pochúťky: Šľahačkový pohár, jahodová dreň či roláda
Jahodové maškrty, ktoré odolali času a sú stále populárne aj dnes.
Bábovka ku šálke kávy
3 božské bábovky k šálke kávy
Milujeme bábovky! A tieto tri sú naozaj extra vláčne vďaka pridaným surovinám...
Torta Panna cotta: Ľahučký dezert z čokoládovej a jahodovej peny
Svieža torta utkaná z peny z bielej čokolády a čerstvých jahôd.
Orieškové Tiramisu
Orieškové Tiramisu: Recept, ktorý si rozhodne uložte
Famózne orieškové Tiramisu, ktoré musíte vyskúšať.
Pani Walewska
Kráľovná všetkých chutí! Pani Walewska: Výnimočne krehký dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku
Výnimočný dezert na bežné dni, ale vďaka efektnému vrstveniu vhodný aj na veľké oslavy.