Pridať recept

Pečené bravčové koleno

ingrediencie

1 ks
bravčové koleno
soľ
2 strúčiky
cesnaku
2 ks
cibuľa
rasca
1 PL
masť
2 ks
klinčeky

postup

1.
Bravčové koleno očistíme, umyjeme a dáme spolu s cesnakom a jednou cibuľou do osolenej vody variť.
 
2.
Keď bude polomäkké, vyberieme ho, povrch narežeme, aby sa mäso dobre prepieklo, posypeme rascou, trocha osolíme a dáme do vymasteného pekáča.
3.
Druhú cibuľu pokrájame na kolieska, pridáme k mäsu a pokvapkáme ho roztopenou masťou. Podlejeme vodou a dáme piecť najprv prikryté, neskôr odkryjeme, aby bola koža chrumkavá.
4.
Podľa potreby podlievame vodou a koleno potierame vypečenou šťavou, v ktorej sme rozmiešali potlčené klinčeky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bravcove maso
Bravčové mäso, jeho časti a využitie
Tento druh zaraďujeme do červeného mäsa. Je veľmi výživné, pretože obsahuje plnohodnotné bielkoviny,vitamíny...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Pečené koleno
Najchutnejšie pečené bravčové koleno: Mäso šťavnaté a koža krásne chrumkavá, toto sú jeho TAJOMSTVÁ + recepty
Výborný kúsok mäsa, ktorý si obľúbite hneď v niekoľkých receptoch. Nečakajte na letnú grilovačku a upečte...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...