Dusený losos so žeruchovou majonézou
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/3
pohár
voda
1/3
pohár
suché biele víno
1
ks
šalotka
4
ks
petržlenová vňať
1
vetvička
tymian
6
ks
180 g filety lososa s kožou
Majonéza
3/4
pohár
majonéza
1/2
pohár
najemno nasekaná žerucha
1
KL
dijonská horčica
1
KL
citrónová šťava
postup
1.
Suroviny na majonézu zmiešame v malej miske, okoreníme a osolíme podľa chuti.
2.
Zmiešame vodu, víno, nasekanú šalotku, petržlenovú vňať na veľkej panvici. Položíme filety lososa a kožou nadol a posypeme soľou a korením.
3.
Prikryjeme panvicu pokrievkou a necháme dusiť na miernom ohni približne 10 minút.
4.
Odložíme z plameňa a necháme odstať prikryté ešte 5 minút.
5.
Lososa preložíme na tanier a polejeme pripravenou majonézou. Podávame so zeleninou a varenými zemiakmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.