Klobásový puding
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
údená klobása
25
g
masť
25
g
hrubá múka
3
ks
vajce
2
dl
mlieko
trochu
soľ
postup
1.
Domácu údenú klobásu olúpeme a zomelieme alebo rozotrieme. Z masti a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju mliekom a uvaríme hustú kašu.
2.
Do chladnúcej kaše zamiešame žĺtky, soľ, zomletú klobásu a nakoniec tuhý sneh ušľahaný z bielkov.
3.
Zmes vložíme do vymastenej pudingovej formy a varíme vo vodnom kúpeli 35 - 40 minút. Vychladnutý puding vyklopíme a pokrájame. Podávame so zeleninovým šalátom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.