Pridať recept

Nebíčko

ingrediencie

2 ks
marina keksy
višňový džem
káva
rum
1 ks
smotana na šľahanie

postup

Najprv si uvaríme asi deci kávy (najlepšie je použiť smetovu a precediť ju. Do kávy pridáme 2 polievkové lyžice rumu (podľa chuti aj viac). Kávičku necháme vychladnúť zatiaľ si vyšľaháte šľahačku, keď už mame vezmeme si keksík jemne si namočíme pierko tou kávičkou a pretrieme tým keksík z oboch strán. Po natretí dáme džem, šľahačku a zase natrieme kávičkou ďalší keksík, dáme džem, šľahačku a stávame si to na rovnú formu ako domino kocky. Keď si takto spravíme chrbátik, potom nanesieme naň ešte šľahačku, aby nebolo vidieť keksíky. Dáme stuhnúť do chladničky. Pri krájaní je nutne chrbát odkrojiť z neho väčšiu kocku a z tej kocky začať krájať z boku menšie plátky ako tortu, aby sme videli plnenie tých keksíkov
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako opraviť zrazený krém?
Zrazený krém nevyhadzujte! Toto sú 4 triky skúsenej gazdinky, ako ho zachrániť
Pripravujte obľúbený zákusok či tortu a zrazí sa vám krém? Odteraz už ho nemusíte vyhodiť, poznáme triky,...
Šľahačka
Ako vyšľahať mlieko do šľahačky?
Je vôbec možné premeniť mlieko na nadýchanú šľahačku?
Muffiny s parížskou šľahačkou
Parížska šľahačka verzus parížsky krém, rozdiel je obrovský! Toto by mala vedieť každá gazdinka + krémové recepty
Medzi parížskou alebo francúzskou šľahačkou a parížskym krémom je rozdiel. Viete, aký?
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Jednou z výhod domácej šľahačky je jej absolútna čerstvosť. Žiaľ, nadýchanosť čerstvej šľahačky je...