Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kysnutý slivkový koláč

20
porcií
135
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

20 g
kvasnice
1 PL
práškový cukor
1/5 liter
vlažné mlieko
400 g
polohrubá múka
trochu
soľ
1 ks
vajce
100 g
práškový cukor
75 g
maslo
1250 g
slivky
50 g
sekané mandle
1/2 KL
mletá škorica

postup

1.

Kvasnice s cukrom rozpustíme v mlieku a necháme pod pokrývkou 15 minút. Kvasnicové mlieko zmiešame spolu s polovicou múky, soľou, vajcom, 75 g cukru a roztopeným maslom. Zvyšnú múku postupne pridávame, až kým sa cesto neodlepuje od okraja misy. Cesto necháme 30 minút kysnúť.

2.

Slivky umyjeme, osušíme, vykôstkujeme a ešte 2 razy narežeme. Cesto silno premiesime a zľahka rozvaľkáme. Plech potrieme maslom a cesto naň uložíme.

3.

Slivky poukladáme na cesto a posypeme mandľami. Rúru predhrejeme na 220°C. Posúch pečieme 30 minút v spodnej časti rúry. Zvyšný cukor zmiešame so škoricou a posúch rovnomerne posypeme. K posúchu podávame osladenú šľahačku.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.