Pridať recept

Vanilkovo banánová torta

12
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
vajce
100 g
práškový cukor
1 PL
vanilínový cukor
75 g
polohrubá múka
75 g
maizena
trochu
soľ
1/2 balíček
vanilkový puding
1 PL
práškový cukor
1/4 liter
mlieko
3 ks
banán
1 PL
citrónová šťava
1/2 balíček
bezfarebná želatína
1 PL
cukor
1/8 liter
voda

postup

1.
Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky do penista vyšľaháme s 2 polievkovými lyžicami teplej vody, pomaly pridávame cukor a vanilkový cukor. Múku zmiešame s maizenou. Z bielkov so soľou vyšľaháme tuhý sneh a spolu s preosiatou múkou ho po častiach zapracujeme do žĺtkovej hmoty.
 
2.
Rúru predhrejeme na 180 °C. Dno formy potrieme maslom a posypeme piškótovou alebo žemľovou strúhankou. Formu naplníme cestom a 20 minút pečieme v spodnej časti rúry. Koláč necháme ešte 15 minút postáť vo vypnutej rúre, potom ho necháme vychladnúť vo forme a vyklopíme.
3.
Pudingový prášok vymiešame s cukrom a 3 PL mlieka. Zvyšné mlieko uvedieme do varu, primiešame pudingový prášok, ešte raz necháme zovrieť a trocha vychladnutý pudingový krém nanesieme na koláč. Banány ošúpeme, pokrájame na kolieska, poukladáme na puding a pokropíme citrónovou šťavou. Zo zvyšných prísad pripravíme želatínu a rovnomerne ju rozlejeme na banány.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať