Rezance s mletým mäsom
4
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
široké rezance
štipiek
soľ
trochu
olej
100
g
ryža
500
ml
zeleninový vývar
300
g
mleté mäso
štipiek
mleté čierne korenie
1
strúčik
cesnaku
1
ks
vajce
50
g
tvrdý syr
1
KL
sušená bazalka
140
g
paradajkový pretlak
1
ks
cibuľa
štipiek
cukor
trochu
petržlenová vňať
postup
Cestoviny uvaríme v slanej vode, precedíme a premiešame s trochou oleja. Umytú odkvapkanú ryžu dáme do hrnca, zalejeme 200 ml vývaru, osolíme a uvaríme domäkka. Vychladnutú ryžu zmiešame s mletým mäsom, mletým čiernym korením, soľou, pretlačeným cesnakom, vajcom, strúhaným syrom a bazalkou. Premiešame a z hustej masy formujeme guľky. Cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme na rozohriatom oleji, potom pridáme paradajkový pretlak, soľ, cukor, oregano, podlejeme trochou horúcej vody, potom pridáme mäsové guľky a za občasného miešania a podlievania horúcim vývarom uvaríme. Rezance rozdelíme na taniere, na každú porciu dáme guľky s omáčkou, posypeme vňaťou a postrúhaným syrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.