Pridať recept

Rezance s hubami a hráškom

ingrediencie

400 g
široké rezance
30 g
maslo
štipiek
soľ
trochu
petržlenová vňať
70 g
anglická slanina
1 ks
cibuľa
200 g
huby
150 g
sterilizovaný hrášok
trochu
citrónová šťava
100 g
tvrdý syr

postup

Cestovinu uvaríme v osolenej vode, scedíme a polejeme rozohriatym maslom zmiešaným so soľou a posekanou vňaťou. Slaninu nakrájame na drobné kocky, rozškvaríme, pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno a opražíme. Pridáme očistené huby nakrájané na tenké plátky, citrónovú šťavu, posolíme a dusíme domäkka. Hrášok necháme odkvapkať a zmiešame s hubami. Rezance rozdelíme na taniere, na každú porciu dáme hubovú zmes a posypeme strúhaným syrom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Mushrooms and truffle risotto
Huby ako korenina
Niektoré druhy jedlých húb sa používajú ako koreniny alebo pochutiny. Každý druh húb má inú, svojskú,...
Fotorecept: Hubník - hubový koláč
3 skvelé recepty na voňavé hubové koláče
Boli ste na hubách? A už ste prejedený hubovej polievky, či vysmážaných bedlí? Upečte si chutný hubový koláč.
Spracovanie húb
Tipy a triky, ako spracovať huby
Táto jeseň hubárom praje. Z príjemnej prechádzky lesom si môžete odniesť poriadnu výslužku. Prinášame...
Mladé a zdravé huby škoda sušiť. Naložte ich do pohárov!
Zopár tipov a rád, ako správne sterilizovať lesné huby.
hliva ustricová
Hliva ustricová - zázračná huba!
V posledných rokoch je hliva veľmi obľúbenou pochúťkou, ktorá sa dnes už bežne využíva v kuchyni ako...
Jasminova ryza
Kulinárske umenie, hudba a móda sa v Bratislave spojili v celok
Tvárou kulinárskeho podujatia Taste of Garden bol šéfkuchár Shahaf Shabtay.V metropole Slovenska sa začiatkom...