Pridať recept

Mokka roláda

ingrediencie

6 ks
vajce
70 g
práškový cukor
80 g
polohrubá múka

Krém

2 ks
vajce
100 g
kryštálový cukor
250 g
maslo
2 PL
instantná káva

Na ozdobu

1 balíček
čokoládová poleva

postup

1.
Bielky s cukrom vyšľaháme dopenista. Potom zľahka vmiešame žĺtky a preosiatu múku. Plech vyložíme papierom na pečenie, rozotrieme naň cesto a upečieme vo vyhriatej rúre. Upečené cesto aj s papierom dáme na vlhkú utierku a zvinieme do rolády. Vychladnutý plát oddelíme od papiera, potrieme krémom a pevne zvinieme do rolády. Roládu polejeme roztopenou čokoládovou polevou.
 
2.
Krém: Vajcia s cukrom vyšľaháme nad parou dopenista. Maslo s instantnou kávou dobre vymiešame a postupne vmiešame vychladnutú vajcovú penu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
27.4.2015 21:49 | |
+0 -1
Proč to stále děláte a kradete cizí recepty a fotky...Nemyslím,že tato je domácí... :)
Podobné články
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...
kavopedia
Kávopédia - 2. časť
Káva ako jedna z hlavných plodinových komodít sveta pravidelne ovplyvňuje životy miliónov ľudí, ktorí si...
Bábovka ku šálke kávy
3 božské bábovky k šálke kávy
Milujeme bábovky! A tieto tri sú naozaj extra vláčne vďaka pridaným surovinám...
Ako sa vlastne káva stáva bezkofeínovou? Je to vôbec skutočná káva?
Ako sa vlastne káva stáva bezkofeínovou? Je to vôbec skutočná káva?
Keď nás zasiahne kofeínový šok, zachvejeme sa a znervóznieme. Tí, ktorí kávu zle znášajú, často žiadajú...