Pridať recept

Indický kebab

ingrediencie

250 g
bravčové mäso
250 g
baranie mäso
1 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
1 ČL
mletá kurkuma
1 ČL
mletý koriander
1/2 ČL
chilli korenie
1/2 ČL
ďumbier
1 PL
horčica
1 PL
olivový olej
soľ
citrónová šťava

postup

1.
Obidva druhy mäsa pomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme cibuľu posekanú nadrobno, rozotretý cesnak, všetky koreniny, horčicu, olej, soľ a citrónovú šťavu.
 
2.
Všetko spolu premiešame a dáme odležať na 2 až 3 hodiny do chladu. Potom z mäsa vytvarujeme šúľky, napicháme na ihlice a upečieme v grile.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Kebab
Domáci kurací kebab pripravíte aj v rúre. Chcete vedieť ako?
Marinované kuracie prsia premeníte na výborný kebab rýchlo a jednoducho. A nebude potrebovať gril. Ako pripraviť...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...