Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Špenátové halušky

4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

150 g
mrazený špenát
300 g
múka polohrubá
1 ks
vajce
mlieko
soľ

Omáčka

100 g
cibuľa
100 g
syr Niva
200 g
sladká smotana
100 g
kyslá smotana
3 strúčiky
cesnak
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej

postup

1.
Rozmrazený špenát udusíme na oleji. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a vegetou. Premiešame a necháme vychladnúť. Z múky, vajca, zo špenátu soli a z mlieka vypracujeme polotuhé cesto. Z pripraveného cesta pomocou haluškárne dávame do vriacej vody halušky. Po uvarení ich vyberieme a odložíme na teplé miesto.
2.
Omáčka: Očistenú a pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji spolu s cesnakom. Pridáme sladkú a kyslú smotanu a nastrúhanú nivu. Spolu premiešame a varíme. Hotovú omáčku ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Uvarené halušky podávame s pripravenou omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.