Ananásovo-cuketový chlieb
12
porcií
140
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
pohár
cukor hnedý
80
g
maslo
1
ks
cuketa
1
konzerva
ananás
2
ks
vajce
2
poháre
hladká múka
2
KL
prášok na pečenie
1
KL
mletá škorica
1/4
KL
soľ
1/4
KL
mleté nové korenie
1/2
pohár
nasekané vlašské orechy
Poleva
1/2
pohár
práškový cukor
1
KL
ananásová aróma
1
KL
med
1/4
KL
mletá škorica
postup
1.
Rúru predhrejeme na teplotu 175 °C a formu na pečenie vymastíme a vysypeme múkou.
2.
Pomocou mixéra vo väčšej mise zmiešame hnedý cukor a maslo do jemnej peny.
3.
Cuketu očistíme od šupky a jadierok a nakrájame na malé kúsky. Pridáme k nej ananás a vajcia. Spolu rozmixujeme do masy a pridáme k maslu s cukrom.
4.
Pridáme múku, prášok na pečenie, škoricu, soľ a mleté čierne korenie. Vypracujeme hladké cesto, do ktorého nakoniec primiešame nasekané orechy.
5.
Cesto prelejeme do formy na pečenie a dáme piecť na 60 - 70 minút.
6.
Po upečení vyberieme z rúry a necháme ešte 10 minút vychladnúť.
7.
Poleva: v menšej miske zmiešame všetky suroviny na polevu do hladka a polejeme ňou ešte teplý chlieb hneď po upečení.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.