Pridať recept

Ananásovo-cuketový chlieb

12
porcií
140
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 pohár
cukor hnedý
80 g
maslo
1 ks
cuketa
1 konzerva
ananás
2 ks
vajce
2 poháre
hladká múka
2 KL
prášok na pečenie
1 KL
mletá škorica
1/4 KL
soľ
1/4 KL
mleté nové korenie
1/2 pohár
nasekané vlašské orechy

Poleva

1/2 pohár
práškový cukor
1 KL
ananásová aróma
1 KL
med
1/4 KL
mletá škorica

postup

1.
Rúru predhrejeme na teplotu 175 °C a formu na pečenie vymastíme a vysypeme múkou.
 
2.
Pomocou mixéra vo väčšej mise zmiešame hnedý cukor a maslo do jemnej peny.
3.
Cuketu očistíme od šupky a jadierok a nakrájame na malé kúsky. Pridáme k nej ananás a vajcia. Spolu rozmixujeme do masy a pridáme k maslu s cukrom.
4.
Pridáme múku, prášok na pečenie, škoricu, soľ a mleté čierne korenie. Vypracujeme hladké cesto, do ktorého nakoniec primiešame nasekané orechy.
5.
Cesto prelejeme do formy na pečenie a dáme piecť na 60 - 70 minút.
6.
Po upečení vyberieme z rúry a necháme ešte 10 minút vychladnúť.
7.
Poleva: v menšej miske zmiešame všetky suroviny na polevu do hladka a polejeme ňou ešte teplý chlieb hneď po upečení.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať