Krehké laskonky
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
bielok
125
g
kryštálový cukor
100
g
práškový cukor
30
g
maizena
200
g
kokosová múčka
Plnka
2
ks
vajce
100
g
kryštálový cukor
250
g
maslo
2
PL
instantná káva
postup
1.
Biely s kryštálovým cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Potom zľahka vmiešame preosiaty práškový cukor zmiešaný s maizenou a nakoniec kokosovú múčku. Plech vyložíme mastným papierom a pomocou šablóny na laskonky roztierame snehovú hmotu. Sušíme v rúre vyhriatej na 50°C niekoľko hodín. Medzi dvierka rúry vsunieme varechu, aby medzerou mohla unikať prebytočná para. Upečené laskonky pospájame krémom.
2.
Krém: Vajcia s cukrom vyšľaháme nad parou dopenista. Maslo s instantnou kávou vymiešame do peny a postupne vmiešame vychladnutú vajcovú hmotu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.