Pridať recept

Krehké laskonky

ingrediencie

4 ks
bielok
125 g
kryštálový cukor
100 g
práškový cukor
30 g
maizena
200 g
kokosová múčka

Plnka

2 ks
vajce
100 g
kryštálový cukor
250 g
maslo
2 PL
instantná káva

postup

1.
Biely s kryštálovým cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Potom zľahka vmiešame preosiaty práškový cukor zmiešaný s maizenou a nakoniec kokosovú múčku. Plech vyložíme mastným papierom a pomocou šablóny na laskonky roztierame snehovú hmotu. Sušíme v rúre vyhriatej na 50°C niekoľko hodín. Medzi dvierka rúry vsunieme varechu, aby medzerou mohla unikať prebytočná para. Upečené laskonky pospájame krémom.
 
2.
Krém: Vajcia s cukrom vyšľaháme nad parou dopenista. Maslo s instantnou kávou vymiešame do peny a postupne vmiešame vychladnutú vajcovú hmotu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať