Pikantné pirôžky
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
balíček
lístkové cesto
1
ks
bielok
štipiek
soľ
štipiek
rasca
Plnka
200
g
sterilizované lečo
trochu
olej
1
ks
cibuľa
1
PL
hladká múka
100
g
obyčajné párky
2
PL
pikantný kečup
štipiek
soľ
1
strúčik
cesnaku
štipiek
oregano
štipiek
mleté čierne korenie
1
ks
vajce
postup
1.
Na pomúčenej doske rozvaľkáme rozmrazené lístkové cesto na hrúbku 4 mm. Nakrájame ho na menšie štvorčeky, do stredu každého dáme trochu vychladnutej plnky, cesto preložíme do trojuholníka a kraje dobre pritlačíme. Plnené pirôžky poukladáme na plech, potrieme vyšľahaným bielkom so soľou a posypeme rascou. Pečieme v dobre vyhriatej rúre.
2.
Plnka: Lečo scedíme a nasekáme na drobné kúsky. Na rozohriatom oleji opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme hladkú múku a urobíme zápražku. Zalejeme trochou vody, nálevom z leča a pri mernej teplote niekoľko minút varíme na hustú omáčku. Potom pridáme párky nakrájané na drobné kocky, kečup, soľ, pretlačený cesnak, lečo, oregano, čierne korenie a spolu povaríme. Nakoniec zahustíme rozšľahaným vajcom.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.