Banány v parížskom kréme
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
čokoláda na varenie
300
ml
smotana na šľahanie
100
g
práškový cukor
100
g
maslo
10
g
biela želatína
100
g
sušienky
4
ks
banán
postup
1.
Deň vopred uvaríme spolu smotanu, čokoládu, práškový cukor a maslo na hustý krém.
2.
Necháme ho vychladnúť v chladničke.
3.
Na druhý deň krém vyšľaháme, pridáme želatínu pripravenú podľa návodu a dôkladne premiešame.
4.
Chlebíčkovú formu vyložíme mastným papierom.
5.
Na dno formy dáme trochu krému, rovnomerne rozotrieme, rozložíme keksy, potrieme krémom, obložíme pozdĺžne nakrájanými banánmi, znova potrieme krémom a prikryjeme keksami. Postup ešte raz opakujeme.
6.
Vrch potrieme krémom a dáme stuhnúť do chladničky.
7.
Na druhý deň dezert vyklopíme z formy, papier stiahneme a nakrájame na úhľadné rezy. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.