Jablková štrúdľa
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
hladká múka
štipiek
soľ
1
ks
vajce
1
PL
ocot
trochu
vlažná voda
Plnka
1
kg
jablko
100
g
kryštálový cukor
50
g
vlašské orechy
30
g
maslo
postup
Na dosku preosejeme múku, pridáme soľ, vajce, vlažnú vodu s octom a zamiesime hladké cesto. Pod mierne zohriatym hrncom necháme 30 minút postáť. Odstaté cesto potom vyvaľkáme na veľmi tenko, posypeme pomletými orechmi, postrúhanými jablkami zmiešanými s cukrom a pokvapkané roztopeným maslom. Skrútime do závinu a dáme na pomastený plech. Vrch závinu tiež pomastíme a upečieme vo vyhriatej rúre.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.