Dolky
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
ml
mlieko
50
g
práškový cukor
15
g
droždie
2
ks
vajce
štipiek
soľ
300
g
múka hladká
trochu
olej
1
téglik
pikantný džem
1
ks
broskyňa
postup
V polovici vlažného mlieka rozmiešame cukor, droždie, soľ, vajcia a múku, Potom prilejeme zvyšné mlieko a vareškou vypracujeme hustejšie cesto, prikryjeme a necháme 60 minút kysnúť. Dolkáreň vymastíme olejom, rozohrejeme, do každej jamky dáme asi lyžicu cesta a pomaly upečieme z oboch strán. Upečené dolky ešte teplé natrieme džemom a ozdobíme broskyňou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.