Slávnostná torta
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce
1
balíček
vanilkový cukor
120
g
práškový cukor
30
g
čokoláda
40
g
rozmrvené piškóty
170
g
vlašské orechy
20
g
maslo na vymastenie
20
g
hrubá múka na vysypanie formy
šľahačka na ozdobenie
čokoládová poleva
Čokoládový krém
100
g
práškový cukor
2
ks
vaječný žĺtok
2
PL
mlieko alebo sladká smotana
50
g
postrúhaná čokoláda
220
g
maslo
postup
1.
Vymiešame si spolu žĺtky, vanilkový a práškový cukor a postrúhanú čokoládu. Miešame asi pol hodinu. Potom po lyžiciach pridáme pomaly sneh vyšľahaný z bielkov spolu s pomletými orechmi a piškótovými omrvinkami.
2.
Tortovú formu vymastíme maslom a vysypeme múkou a nalejeme do nej cesto. Pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 60 minút. Keď je torta vychladnutá, rozrežeme ju na 3 časti. Každú natrieme čokoládovým krémom. Povrch tiež potrieme krémom a polejeme čokoládovou polevou, ozdobíme šľahačkou.
3.
Čokoládový krém: Žĺtky s cukrom, mliekom a postrúhanou čokoládou vymiešame do peny. Zmes postavíme do hrnca s vriacou vodou a za stáleho miešania dobre zohrejeme. Krém by sa nemal variť. Potom zmes dáme do porcelánovej misy a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny a k nemu primiešame vychladnutú masu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.