Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Ryžový marhuľový nákyp

ingrediencie

180 g
ryža
1 liter
mlieko
3 kocky
cukor
1 štipka
soľ
80 g
maslo
120 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
4 ks
vaječný žĺtok
trochu
citrónová kôra
mandle
5 ks
vaječný bielok
400 g
marhuľa
30 g
kandizované marhule
1 balíček
škoricový cukor
20 g
maslo na vymastenie formy
20 g
strúhanka na vysypanie formy
1 balíček
vanilkový cukor na posypanie

postup

1.
Ryžu najskôr prepláchneme pod tečúcou vodou. Takto prepláchnutú ju uvaríme v mlieku a 3 kockami cukru, so štipkou soli. Varíme ju dovtedy, kým nie je mäkká. Necháme ju vychladnúť.
2.
Vymiešame si maslo s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme žĺtky, trochu postrúhanej citrónovej kôry a miešame asi 10 minút. Nakoniec primiešame vychladnutú ryžu, zomleté mandle a z bielkov vyšľahaný sneh.
3.
Vymastíme si formu, vysypeme strúhankou. Uvarenú ryžu premiešame s pokrájanými kúskami čerstvých alebo zaváraných a sušených marhúľ. Ryžu potom dáme do formy a dáme piecť do rúry na 50 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čučoriedkové
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky, sladkokyslasté bobule plné vitamínov a antioxidantov, sa hodia nie len do koláčov :) Vychutnajte si...
Bunch of Parasol
Bedľa
Bedľa
Bedľa jedlá je huba s typickým klobúkom, ktorý môže dorásť v priemere až do 30 cm. Mladé huby sú celé hnedasté. Ako...
Patizón
Patizón
Patizón
Sú nenáročné na pestovanie a bohaté na vitamíny. V kuchyni im patrí veľký priestor.