Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Ryžový marhuľový nákyp

ingrediencie

180 g
ryža
1 liter
mlieko
3 kocky
cukor
1 štipka
soľ
80 g
maslo
120 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
4 ks
vaječný žĺtok
trochu
citrónová kôra
mandle
5 ks
vaječný bielok
400 g
marhuľa
30 g
kandizované marhule
1 balíček
škoricový cukor
20 g
maslo na vymastenie formy
20 g
strúhanka na vysypanie formy
1 balíček
vanilkový cukor na posypanie

postup

1.
Ryžu najskôr prepláchneme pod tečúcou vodou. Takto prepláchnutú ju uvaríme v mlieku a 3 kockami cukru, so štipkou soli. Varíme ju dovtedy, kým nie je mäkká. Necháme ju vychladnúť.
2.
Vymiešame si maslo s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme žĺtky, trochu postrúhanej citrónovej kôry a miešame asi 10 minút. Nakoniec primiešame vychladnutú ryžu, zomleté mandle a z bielkov vyšľahaný sneh.
3.
Vymastíme si formu, vysypeme strúhankou. Uvarenú ryžu premiešame s pokrájanými kúskami čerstvých alebo zaváraných a sušených marhúľ. Ryžu potom dáme do formy a dáme piecť do rúry na 50 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
arašidové maslo
Arašidové maslo vám dodá energiu. Pribaľte si ho na túru!
Arašidové maslo vám dodá energiu. Pribaľte si ho na túru!
Arašidové maslo je chutná, nie moc sladká nátierka. Miera sladkosti závisí na kvalite použitých arašidov a na množstve...
nakličovanie
Ako na to: Nakličovanie semienok
Ako na to: Nakličovanie semienok
Zmesí rôznych semienok, zrniek na klíčenie dostanete kúpiť v každom dobrom bio obchode. Klíčime pre zdravie. Preto aj...
svetovy den
Rýchlokurz pečenia
Rýchlokurz pečenia
Vždy sa nájde dôvod osladiť si život a dopriať si kúsok dobrého koláčika. Vynikajúcou príležitosťou je blížiaci sa...