Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Ryžový marhuľový nákyp

ingrediencie

180 g
ryža
1 liter
mlieko
3 kocky
cukor
1 štipka
soľ
80 g
maslo
120 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
4 ks
vaječný žĺtok
trochu
citrónová kôra
mandle
5 ks
vaječný bielok
400 g
marhuľa
30 g
kandizované marhule
1 balíček
škoricový cukor
20 g
maslo na vymastenie formy
20 g
strúhanka na vysypanie formy
1 balíček
vanilkový cukor na posypanie

postup

1.
Ryžu najskôr prepláchneme pod tečúcou vodou. Takto prepláchnutú ju uvaríme v mlieku a 3 kockami cukru, so štipkou soli. Varíme ju dovtedy, kým nie je mäkká. Necháme ju vychladnúť.
2.
Vymiešame si maslo s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme žĺtky, trochu postrúhanej citrónovej kôry a miešame asi 10 minút. Nakoniec primiešame vychladnutú ryžu, zomleté mandle a z bielkov vyšľahaný sneh.
3.
Vymastíme si formu, vysypeme strúhankou. Uvarenú ryžu premiešame s pokrájanými kúskami čerstvých alebo zaváraných a sušených marhúľ. Ryžu potom dáme do formy a dáme piecť do rúry na 50 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...