Pridať recept

Mušelinová brioška

ingrediencie

125 g
polohrubá múka
50 g
maslo
2 ks
vajce
1 dl
mlieko
7 g
droždie
8 g
cukor
3 g
soľ

postup

1.
Na okraji teplej otvorenje rúry si zohrejeme hlinenú misku. Preosejeme do nej múku a rovno v strede si spravíme priehlbinku, kde dáme mlieko a droždie. Po rozpustení droždia v mlieku ešte pridáme cukor, soľ vajcia, múku a všetko dokopy spojíme. Spracujeme z toho mäkké až takmer tekuté cesto. Na 45 minút odložíme prikrytú misku na teplé miesto a necháme cesto kysnúť. Po vykysnutý pridáme roztopené maslo a cesto premiešame. Nakoniec cesto vypracujeme takým spôsobom, že koncami prstov ho zdvihneme a necháme padať. Takto to budeme opakovať 4 až 5 minút.
 
2.
Keď bude cesto hotové dáme ho do nejakej špeciálnej formy a opäť na teplom mieste ho necháme ešte 15 minút kysnúť. Pred samotným pečením v horúcej rúre cesto potrieme rozšľahaným žĺtkom a potom pečieme 25-30 minút. Takto upečenú briošku posypeme cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať