Pridať recept

Mučenkový cheesecake

ingrediencie

250 g
maslové sušienky
125 g
roztopené maslo
500 g
smotanový syr
155 g
práškový cukor
2 ČL
strúhaná citrónová kôra
2 PL
citrónová šťava
2 PL
hladká múka
5 ks
vajce
125 ml
smotana
1 PL
kukuričná múka
80 ml
vlažná voda
170 g
dužina z mučenky
55 g
práškový cukor

postup

1.
Sušienky nalámeme na kúsky a vložíme do mixéra. Pridáme maslo a rozmixujeme dohladka. Papierom na pečenie vystlieme plech alebo tortovú formu a zmes povtláčame na dno. Zakryjeme priesvitnou potravinárskou fóliou a dáme na 30 minút do chladničky.
 
2.
Rúru predhrejeme na 160°C. Mixérom rozmiešame smotanový syr, cukor, citrónovú kôru a rozmiešame dohladka, potom prilejeme citrónovú kôru a múku. Potom pridáme vajíčka a smotanu a dobre premiešame. Smotanovú náplň nanesieme na sušienkový základ a rovnomerne rozotrieme.
3.
Zmes pečieme v rúre hodinu a 10 minút, podľa potreby dlhšie, ak nie je ešte v strede upečený. Aby torta nepopraskala, necháme koláč vnútri ešte 2 hodiny (aby vychladol) s otvorenými dvierkami.
4.
Kukuričnú múku zmiešame v menšom kastróli s vodou. Pridáme dužinu z mučenky a práškový cukor. Na miernom ohni varíme 2-3 minúty, kým zmes nestuhne. Zmes nalejmeme na povrch koláča a necháme v chladničke stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
20.10.2013 20:14 | |
+0 -0
DOBRÝ DEŇ ! <3 PROSÍM VÁS ,MôŽETE MI VYSVETLIŤ = ČO JE MUČENKA __????? KDE SA DA KÚPIŤ . ZA ODPOVEĎ = ĎAKUJEM =
dobruchut.sk
22.10.2013 09:21 | |
+0 -0
mučenka = marakuja