Pridať recept

Plnená teľacia hruď

ingrediencie

800 g
teľacia hruď
500 g
klobása
100 g
pečivo
30 g
bravčová masť
1 ks
vajce
4 ks
cibuľa
2 ks
mrkva
soľ
jemná bylinková zmes

postup

1.
Teľacia hruď: odstránime kosti, spravíme otvor na mieste kde je blana (chceme vytvoriť vak), osolíme zvonka i znútra.
 
2.
Plnka: Klobásy si rozdrobíme a vytvoríme akúsi plnku, pridáme vajce, pečivo namočené v mlieku a vytlačené, 2 cibule pokrájané na drobné kúsky, bylinkovú zmes a soľ. Všetko poriadne premiešame.
3.
Hruď vyplníme práve touto plnkou, otvor zošijeme a dáme na pekáč, ktorý sme si vopred vymastili bravčovou masťou. Pridáme pokrájanú mrkvu a 2 cibule na plátky a hneď dáme piecť. Mäso polievame jeho vlastnou šťavou.Napokon hotovú hruď pokrájame na kúsky, polejeme šťavou a ako prílohu môžeme podávať zemiakovú kašu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať