Pridať recept

Teľacia roláda

ingrediencie

600 g
teľacina
400 g
klobása
100 g
tvrdého pečiva
1 dl
paradajková šťava
2 ks
cibuľa
mrkva
jemná bylinková zmes
soľ

postup

1.
Očistíme, odblaníme a naklepeme si širší plochý kus teľaciny z pliecka. Nadrobno si posekáme cibuľu a speníme na masle. Do vývaru alebo mlieka si namočíme pečivo, vytlačíme a rozdrvíme. Plnku z klobás spojíme s cibuľou a pečivom. Pridáme soľ, bylinkovú zmes a premiešame.
 
2.
Plnku si rozložíme na teľacinu, skrútime do rolády, previažeme niťou a dáme na pekáč piecť. Pridáme na kolieska pokrájanú cibuľu a mrkvu, paradajkovú šťavu a na miernej teplote pečieme v rúre do zlatistá asi cca 2 hodiny.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Medová roláda
Nadýchaná s obľúbenou príchuťou: Marlenková roláda - krok za krokom
Ľahučká, nadýchaná a krásne aromatická roláda nielen na sviatočný stôl. Pozrite si vo videu krok za krokom,...
Safari roláda
Táto krásna roláda zachutí nielen deťom. Ako na strakatý vzor vám radi ukážeme
Dvojfarebná piškótová roláda s krásnym žirafím motívom, plnená parížskym krémom a ovocím. Tento krásny...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...