Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fondue z ementálu

ingrediencie

1 strúčik
cesnak
400 g
ementál
1 dl
biele víno
mleté čierne korenie
1 ČL
solamyl
1/2 dl
ovocný destilát
muškátový oriešok
soľ
čierny chlieb
čerstvá zelenina

postup

1.
Nádobu vytrieme cesnakom, vložíme do nej pokrájaný ementálsky syr, prilejeme víno a posypeme mletým čiernym korením. Ak treba, zriedime trochou vody.
2.
Keď sa víno začne variť, miešame ho 10 minút metličkou. Rozmiešame si Solamyl s trochou vody a za stáleho miešania ho vlejeme do roztopeného ementálskeho syra.
3.
Necháme zhustnúť a potom ochutíme destilátom, postrúhaným muškátovým orieškom a soľou.
4.
Syrové fondue udržiavame v nádobe nad kahancom stále teplé. Na vidlice si napichujeme kocky chleba alebo zeleniny, namáčame v syre a konzumujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.