Pridať recept

Parížsky rezeň

ingrediencie

4 ks
teľacie rezne
podľa chuti
soľ
60 g
hladká múka
2 ks
vajce
150 g
masť
20 g
maslo
trochu
citrónová šťava

postup

Rezne mierne naklepeme a osolíme. V miske si rozmiešame spolu vajcia, múku a soľ. Rezne namočíme do cestíčka a vyprážame na rozohriatom oleji. Keď sú vypražené, necháme ich odkvapkať, potrieme ich rozpáleným maslom, pokvapkáme citrónovou šťavou. Takto pripravené rezne podávame s čerstvou zeleninou, zemiakovou kašou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
5.9.2013 14:14 | |
+28 -7
Chyba: rezne po vyklepani a nasolení treba najprv obalit hladkou múkou a az potom namocit do cesticka. Muka na reznoch zabrani zosmyknutiu cesticka. Tak isto sa postupuje aj pri inom cesticku, napr. pri cernohorskych reznoch. (n)
Podobné články
Dokonalé rezne
Takto sa vždy nafúkne! Tajomstvo dokonalého trojobalu odhalené, už nikdy nebudete robiť rezne inak. Každý, kto ich ochutná, môže potvrdiť, že sú vynikajúce!
Uložiť, nestratiť. Nedeľné rezne tak, ako majú byť! Takto pripravíte vždy jemné rezne v nadýchanom trojobale.
TOP
Aj vy obaľujete nedeľné rezne v tradičnom trojobale? Musím sa s vami podeliť o tento perfektný recept, zabudnite
Veľkonočné rezne mojej mamy! Jedna surovina navyše a lepšie rezne ste ešte nejedli! Toto je dôvod, prečo sú jej rezne vždy tak šťavnaté a chutné
Veľkonočné rezne ešte nikdy neboli chutnejšie. Tento výborný spôsob, ako ich vylepšiť, si zamilujete!
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...