Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Krehké koláčiky

ingrediencie

200 g
hladká múka
100 g
práškový cukor
100 g
mleté lieskové oriešky
200 g
maslo
1 ČL
mletá škorica
trochu
citrónová kôra
2 ks
vaječný bielok
140 g
práškový cukor do snehu
malinový alebo ríbezľový džem

postup

1.
Múku, cukor, zomleté oriešky, škoricu, postrúhanú citrónovú kôru, čerstvé maslo spracujeme na cesto. Dáme ho na 30 minút na chladné miesto. Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku pol centimetra, plechovou formičkou vykrajujeme kolieska. Dáme ich na suchý plech.
2.
Z bielkov vyšľaháme sneh, po lyžiciach do neho pridáme cukor. Naplníme ho do vrecúška s ozdobnou rúrkou a spravíme z neho okraj na každom koláčiku. Do stredu dáme trocha džemu a v mierne vyhriatej rúre pečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...
Vyhrajte parnú rúru
Vyhrajte parnú rúru
Vpustite paru aj do kuchyne a staňte sa profesionálom v príprave jedál.
Electrolux
Indukcia môže byť hrou. Bezpečnou.
Indukcia môže byť hrou. Bezpečnou.
Premýšľate nad kúpou indukčného varného panela? Nasledujúcich pár riadkov vám možno pomôže pri rozhodovaní.