Pečené kurča
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
celé kurča
500
g
zemiaky
1
dl
biele víno
soľ
postup
1.
Na tento druh receptu je vhodné 6-7 mesačné kurča. Je to kvôli krehkosti jeho mäsa a je možné mu bez akejkoľvek námahy ohnúť hrot prsnej kosti.
2.
Kura si dôkladne umyjeme a vypitveme. Treba ho posoliť nielen z vonkajšej strany, ale i znútra a drezírujeme. Na vymastený pekáč si hol položíme chrbtovou stranou. Na hruď mu položíme trošku masla a v pred hriatej rre ho dáme na strednej teplote piecť. Počas pečenia kura polievame jeho vlastnou šťavou. Kura necháme piecť do mäkka.
3.
Hlavným indikátorom pečenia je práve šťava vytekajúce znútra kurčaťa. Pri nadvihnutí vidličkou zadnej strany kurčaťa je ružová, pokračujeme v pečení. Kurča je hotové ak z neho vyteká svetlá šťava, teda ako voda.
4.
Po upečení kura vyberieme a tuk pozberáme. Do šťavy prilejeme vína a trochu ju zahustíme odparením vody. Kurča si pekne rozkrájame na porcie a polejeme šťavou. Ku kurčaťu podávame pečené zemiaky so zeleninovým šalátom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.