Pridať recept

Mrkvová polievka s kalerábom

ingrediencie

1 ks
cibuľa
30 g
masť
150 g
mrkva
100 g
kaleráb
20 g
hladká múka
trochu
mäsový vývar
trochu
soľ
20 g
krúpy
1 dl
smotana
1 ks
žĺtok
trochu
petržlenová vňať

postup

1.
Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na masti, pridáme očistenú mrkvu a kaleráb postrúhané na hrubom strúhadle, opražíme, poprášime mrkvou, znova opražíme, zalejeme mäsovým vývarom, osolíme, pridáme krúpky a varíme do mäkka.
 
2.
Nakoniec zjemníme smotanou, v ktorej sme rozmiešali žĺtok. Podávame s petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať