Sliepka s ryžou
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
sliepka
250
g
ryža
50
g
maslo
1
ks
žĺtok
2
ks
cibuľa
2
ks
mrkva
2
ks
pór
soľ
hladká múka
postup
1.
Do osolenej vod si dáme očistenú a vypitvanú sliepku. Treba dbať na to aby sliepka bola celá ponorená, potom pridáme mrkvu, cibuľu, pór a necháme uvariť do mäkka. Sliepku potom vyberieme a vývar precedíme.
2.
Na masle si opečieme ryžu, podlejeme vývarom a dusíme 16-18 minút. Medzitým si vytvoríme bielu omáčku z vývaru a zo zápražku, ktorú zahustíme žĺtkom.
3.
Nakoniec samotnú sliepku pokrájame na porcie, položíme na ryžu a nezabudneme poliať omáčkou.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.