Pridať recept

Sliepka s ryžou

ingrediencie

1 ks
sliepka
250 g
ryža
50 g
maslo
1 ks
žĺtok
2 ks
cibuľa
2 ks
mrkva
2 ks
pór
soľ
hladká múka

postup

1.
Do osolenej vod si dáme očistenú a vypitvanú sliepku. Treba dbať na to aby sliepka bola celá ponorená, potom pridáme mrkvu, cibuľu, pór a necháme uvariť do mäkka. Sliepku potom vyberieme a vývar precedíme.
 
2.
Na masle si opečieme ryžu, podlejeme vývarom a dusíme 16-18 minút. Medzitým si vytvoríme bielu omáčku z vývaru a zo zápražku, ktorú zahustíme žĺtkom.
3.
Nakoniec samotnú sliepku pokrájame na porcie, položíme na ryžu a nezabudneme poliať omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Môže sa ryža ohrievať?
Môže sa ryža ohrievať? Na toto si dávajte pozor a vyhnete sa zdravotným problémom
Aj vy zvyknete ohrievať ryžu? Možno ste to doteraz nerobili správne, pozrite sa.
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií!
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií?
Tušíte, prečo sa oplatí jesť zemiaky či ryžu až na druhý deň? Odpoveď vás prekvapí!
Ryžové chuťovky
Ostala vám varená ryža? Tu je zopár nápadov, ako ju chutne zužitkovať
Ryža je jedna z najpopulárnejších príloh. Často jej však uvaríme alebo udusíme viac než treba. Vtedy...
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!